Тодор Славов, обвинен в убийството на Александър Алексиев – Сашо Японеца, може да излезе на свобода още следващата седмица. За това намекна неговият адвокат Димо Гочев. Той не пожела да разкрие подробности, но отбеляза, че много скоро статутът на клиента му може да се промени.
Славов беше оставен зад решетките и от двете инстанции на съда в Бургас – окръжен и апелативен. Той е обвинен в умишлено убийство. Според прокуратурата Славов е застрелял гарда на Димитър Желязков на 8 юни в ресторант "4 you" в Слънчев бряг, съобщава "Флагман". 

Според източници на сайта, Сашо Японеца е убит, докато е стоял с гръб към стрелците от бандата на Божидар Георгиев – Божо Кравата. Алексиев е опитвал да предпази несебърския бос Митьо Очите от канонадата от куршуми.

Възможно е в хода на досъдебното производство да са открити нови доказателства, които да оборят тезата, че именно изстреляните от Тодор куршуми са се оказали смъртоносни за Алексиев. Още преди седмица в съдебната зала стана ясно, че по гарда на Очите е стрелял и друг от хората на Божо Кравата.

Междувременно Божидар Георгиев е депозирал 3 жалби в прокуратурата след екшъна във 4 you. Това е направено още преди 10 дни. По думите на адвокат Гочев обаче те само стояли на бюрото на държавния обвинител без никой да им обърне внимание.

Утре в Бургаския апелативен съд ще бъдат гледани мерките на другите двама от бандата на Божо Кравата, за които се твърди, че са стреляли по подземния бос. Защитниците на Георги Иванчев и Радослав Димитров също се надяват да ги изкарат от ареста. На последното заседание те лансираха тезата, че ДНК следи от охранителя на Митьо Очите - Никола Маринов - Кольо Магарето са открити по оръжието, с което е стреляно по Желязков.