Нови факти бяха разкрити днес в съдебната зала за престрелката в ресторант “4 You” на 8 юни, при която беше убит гардът на Митьо Очите -Сашо Японеца, а самият наркобос – тежко ранен. От пледоарията на защитниците на двамата стрелци - Георги Иванчев и Радослав Димитров стана ясно, че по-голяма част от момчетата от групата на Божидар Кузманов – Божо Кравата работели като охрана в дискотека „Оксижен”. Те били част от охранителна фирма „Саламандър”, пише "Флагман бг". 
Само 2 дни преди престрелката във “4 You” обаче напуснали работа, поне така твърди управителят Живко Николов.

Според източници на Флагман.БГ охранителният бизнес на фирмата в Слънчев бряг бил пряко свързан с Божидар Кузманов. Гардовете на „Саламандър” пазели негови обекти в морския курорт и в Банско, а напоследък разширявали влиянието си и в други ресторанти, хотели и търговски обекти.

Това обаче не се харесало на Димитър Желязков, който официално се води само консултант в „Аркус”, но реално стои зад нея. От години той е пълен монополист и общо взето липсват смели хора, които да влязат в неговата ниша...с изключение на Божидар Кузманов.

Остава загадка защо бригадата на Божо Кравата къса официално връзките си със „Саламандър” броени дни, преди да стреля по Очите, но не е изключено напускането да е фиктивно. Т.е. - с молби със задна дата, за да не се създават проблеми на фирмата, която е един от националните лидери в охранителния сектор и има договори с куп международни компании в това число и големи финансови институции.

Общоизвестен факт обаче бил, че хората на Божо Кравата - въпросните охранители от "Саламандър", вечеряли всяка вечер в ресторанта преди да отидат на работа в дискотеката. Заведението било нещо като офис на боса. Затова е опасано с видеокамери, чиито запаси след престрелката са събрани от персонала под диктовката на Тодор Славов, изнесени и унищожени от управителя на “4 You”.

На 8 юни Желязков е придружаван от група от 30 души, които са работели именно в „Аркус”. Служител във въпросната фирма е бил и убитият гард на Очите – Александър Алексиев. Днес адвокатите на стрелците разкриха, че охранителите се обръщали към Желязков с „шефе”.

Екшънът на 8 юни е избухнал след разправия за това кой може да паркира на таксиметровите стоянки пред „Оксижен” на пъпа на Слънчев бряг. Конфликтът между двете групировки обаче е тлеел от 3 години. Допирните точки очевидно не са били една или две, а в няколко сектора, където Митьо Очите има интерес. Божо Кравата от своя страна категорично отказвал да допусне хората на Очите до заведенията, които ръководи, а натрупал самочувствие да се опъне на Желязков и да откъсне част от бизнеса му.

„Оксижен” е една от най-оборотните дискотеки в курорта и е доста апетитна хапка за местните дилъри. Те обаче са държани на разстояние от страховитите гардове на Божо Кравата.

Преди 2 години единият от стрелялите по Очите – Георги Иванчев влезе в криминалната хроника, след като преби трима полицаи точно пред „Оксижен”. Тогава здравенякът от Дупница излезе с версията, че униформените закачали приятелката му. Той обясни още, че работел на паркинг срещу заведението за друг от хората на Кузманов – Иван Терзийски. Едва сега обаче става ясно, че в действителност Иванчев е следял за реда в дискотеката и най-вече кой продава наркотици в хитовия клуб.