Сред апетитните корупционни ясли на Деси Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са пари, прибирани под масата от дългосрочни договори за наем на общински павилиони и кафенета, съобщава в. "Уикенд".
Откакто Иванчева е кмет на "Младост", няма нито един подписан договор или обявена процедура за отдаване под наем на обекти, собственост на общината. 

"Над 90% от договорите за наем са подписани в периода 2000-2003 г. от предишните управи. Тогава наемите са били от порядъка на 50-100 лева за павилион или магазин. Реалната цена обаче е много по-голяма и допълнителното плащане става под масата. 

Иванчева не е измислила, а е наследила тази схема. Възможно е и кметицата да не знае, тъй като този ресор е от компетенцията на заместничката й Биляна Петрова. Тя прибира около 50 000 лева месечно от търговци, които имат стари договори за минимални наеми с общински площи и доплащат реалната стойност под масата", твърдят запознати с далаверите, които се въртят в кметството. 

Според думите им основният двигател на корупцията в община "Младост" е Биляна Петрова. "Деси Иванчева е правно неграмотна, тя е бивша фризьорка и е напълно некомпетентна по ключови въпроси. За сметка на това нейната заместничка е обиграна аферистка, влязла й е под кожата и действа вместо Иванчева. Няма да е пресилено да се каже, че истинският кмет е Биляна Петрова, тя е сивият кардинал и тя определя тарифите за рушвети. В много случаи това става без знанието на Иванчева", коментират посветени. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ