Майор от 8-ми полк на спецсилите на Украйна си е признал за убийството на командира на опълченците Арсен Павлов, известен като Моторола. Това разказал по време на разпит арестуваният в ЛНР украински диверсант Иван Деев, съобщават местни медии.

Деев е разказал, че е чул как майор Балов, началник на разузнаването на 8-ми полк на Силите за специални операции, дислоциран в гр. Хмелницки, се хвалел, че убийството на Моторола е негова работа. Балов освен това казал, че преди извършването на терористичния акт, тренирал как се взривяват асансьори в жилищни сгради.Това е признал по време на разпита в министерството на държавната сигурност на ЛНР арестуваният диверсант.

Същевременно от Абхазия в Донецк пристига бащата на Евгений Хадлия, загиналия бодигард на Моторола, за да научи името на убиеца на сина си. Това огласи на пресконференция лидерът на ДНР Александър Захарченко. „Аз обещах на бащата на загиналия боец от Абхазия, че щом разберем името на убиеца на сина му, ще го осведомим кой е той и скоро ще направя това. Бащата скоро ще пристигне тук. Бъдете уверени, че виновните няма да се скрият от наказание и то скоро ще ги настигне”, заяви Захарченко.