Акциите на НАП-Пловдив продължават. Фокусът на данъчните през месец януари е към зимните ни курорти, но проверки са били извършени и по търговските обекти под тепетата.


През изминалата седмица в „черните „ списъци, публикувани в сайта на приходната агенция са попаднали редица дружества, опериращи в Пловдив и региона, пише "Трафикнюз".

Традиционно в разгара на ски сезона, агентите се насочват към Пампорово, Чепеларе и другите курорти в Родопите. Под ударите на НАП-Пловдив са попаднали снек – бар и рецепцията на комплекс в ски курорта Пампорово.

Проверка е била извършена и в култовата кръчма в село Цалапица – „При Кълвача”. Заведението е атакувано от данъчни, а след проверка от тяхна страна са констатирани нарушения. Съставено е предписание на управата, а името на фирмата се появи в „черните” списъци.

Към този момент на ресторанта не е наложена най-тежката санкция. Кръчмата работи и продължава да приема своите гости.

Заведението е едно от най-посещаваните в населеното място. Освен с богата кухня, то привлича клиенти с жива музика и танци.

Заведение за бързо хранене в Кючука също привлече погледите на служителите на НАП. То се намира на булевард „Никола Вапцаров” до двата големи хипермаркета до Първо районно. Към този момент не е ясна съдбата на обекта, както и дали ще понесе административната санкция „запечатване”.

Магазин до Новотела също попадна в „черните” списъци.  Управата се е сдобила с предписание след проверка, която е приключила с констатирано нарушение по закона за данък добавена стойност.