Софийската градска прокуратура е повдигнала задочни обвинения на три лица – руски граждани, пише Труд бг.

А именно: Сергей Викторович Павлов /SERGEY VIKTOROVICH PAVLOV/, Сергей Вячеславович Федотов /SERGEY VIACHESLAVOVICH FEDOTOV/ и Георги Горшков /GEORGI GORSHKOV/, във връзка с разследването на опита за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев и сина му Христо Гебрев.

В хода на разследването е установено, че тримата руснаци никога не са предприемали пътувания извън страната си под действителната им самоличност. През годините същите са ползвали различни международни паспорти с фалшива самоличност.

За Сергей Павлов е установено, че същият е ползвал самоличността на лице с инициали С.В.Л. За Сергей Федотов – че е ползвал самоличността на лице с инициали Д.В.С. За обвиняемия Георги Горшков – на лице с инициали Е.А.Г.

Понастоящем и тримата, привлечени като обвиняеми, живеят в руската столица Москва.

Разследващите са събрали данни и относно наличието на още четири други опита за покушение по отношение на Емилиян Гебрев – всичките предхождащи разследвания от СГП. Установено е, че два от тези опити са станали извън пределите на България, без Емилиян Гебрев да е заявявал за тяхното извършване.