Убийството на Георги Тодоров Гривнев е разкрито. Убиецът е задържан, научи „Отзвук“. Окръжният прокурор Тодор Деянов и началникът на Районното управление на МВР в Смолян Костадин Бундов дадоха подробности по случая.


41-годишният Георги Тодоров Гривнев

БЛИЦ припомня, че тялото на Гривнев бе открито в понеделник в местността Пещерска бърчина край село Турян. Аутопсията установи, че 41-годишният мъж е починал от задушаване – бил е удушен. Той е излязъл от затвора на 28 март и вероятно тогава е убит.

Междувременно се разбра, че 24-годишният Венелин Трампов е убиецът на 41-годишният Георги Тодоров Гривнев. Убийството е станало на 28 март, в деня, когато жертвата излиза от Затворническото общежитие на Герзовица. На поляна извън Смолян в посока Пампорово Георги и Венелин се счепкали. 24-годишният мъж, който е с 13 присъди за кражби и грабежи, убива бившият си приятел. Помагач на Венелин е 24-годишният Марин Т. от Раковски, също бивш затворник. Двамата качили трупа в кола и го скрили под клони в местността Пещерско бърце.


24-годишният Венелин Трампов, Снимка: otzvuk.bg

Венелин и помагачът му Марин са арестувани в Пловдив след грабеж и в момента са в ареста с постоянна мярка задържане под стража. Те разпитвани пред съдия, направили пълни признания и обяснили как е станало убийството.

Венелин и Георги били в затвора заедно, където излежавали повече от тригодишни присъди. Били в близки отношения, но се скарали. Според окръжният прокурор Тодор Деянов и  шефът на РУ Смолян Костадин Бундов мотивите за убийството са користни и лични. Венелин излязъл от затвора 20 дни преди Георги – на 8 март. На 28 март двамата се срещнали и за 41-годишният мъж това бил последния ден в живота му.


24-годишният Венелин Трампов, Снимка: otzvuk.bg

Венелин стана известен през 2016 г. ограби хранителен магазин в Смолян. С качулка на главата, въоръжен с газов пистолет, той нахлува през служебния вход. „Това е обир”, изсъскал в ухото на 28-годишната Стела Хаджиева. Жената успяла да запази самообладание, дори го избутала, но младежът успял да бръкне в касата и да грабне част от парите – 200 лева.

Животът на Венелин е преминал далеч от града ни. Още на 12 години той влиза в полезрението на полицията. На 15 г. е първата му присъда, последва и втора, и трета, след което е изпратен в ТВУ „Ангел Узунов“ в Ракитово. 2011 година е пикова в „кариерата” му на престъпник. Заедно с приятел от интерната сипали сода каустик в супата и нектара на момче. Благодарение бързата реакция на една от учителките жертвата се спасява. Същата година извършва и грабеж с пистолет в София, заради което става „клиент” на затвора за непълнолетни в Бойчиновци.

Само като непълнолетен Венелин има 11 присъди. Последното му наказание преди грабежа е една година затвор, след като навършва пълнолетие. Излиза на свобода преди два месеца.  Присъдата му за грабежа е 3 години и 4 месеца, която влиза в кила на 23 февруари 2016 г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: otzvuk.bg