„Познавам го човека, виждал съм го два пъти, даже единият път го качих в колата си, защото го видях да ходи пеша. Срещал съм го през 2016 и 2017 г. Сутринта полицаи ми показаха негова снимка от телефон, смятам, че това е той. Едното му око е леко притворено“. Това разказа Християн, който също има къща в гората над село Луково и е съсед на издирвания за шестте убийства в Нови Искър Росен, цитиран от „Телеграф“.

Източници от разследването потвърдиха, че едното око на бившия пандизчия действително е притворено, но виждал с него.

Откриването му допълнително се затруднява от факта, че Росен познава добре гористата местност. Предполага се, че бившият пандизчия може да се е скрил и в някоя от многото вили в района, които се обитават от собствениците основно през лятото.

Освен на Християн, снимка на предполагаемия убиец полицаите показали и на кмета на Луково – Румен Колев. Именно той е човекът, завел разследващите до имота на Росен с червената си лада. Десният ѝ преден фар беше счупен при една от маневрите назад на високопроходимата техника на полицията.

„Оттук през гората може да стигне чак до Ботевград, мястото е такова, че няма намиране тук“, разказа вчера пенсионерът Любо, който също живее от години в местността над селото. Полицейските коли стигнали вчера и до неговата къща.