MВР обяви за издирване 56-годишния Росен Ангелов, заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър. Мъжът е въоръжен и много опасен. Той е бивш любовник на жертвата Кети, която го изоставила, след като преди 4 години се запознала с Неделчо. Водещата версия за екзекуцията е ревност, а не замесване в измами с ДДС, пише "Труд".

Росен Ангелов е лежал в затвора за педофилия през 80-те години. Има регистрция в МВР за блудство. Той е родом от Балчик, но непрекъснато сменял местожителството си. Преди около 10 години е живял и в Нови Искър. Вчера не стана известно колко време е продължила любовната му връзка с Кети и дали той е баща на убитата 16-годишна Нанси. За него се знае още, че се е интересувал от военни тактически действия и е запален планинар. Неотдавна се върнал от чужбина и най-вероятно е следил семейството няколко дни, преди да нападне къщата в Нови Искър.


На разпитите близки на Кети разказали, че тя е имала връзка с бивш затворник, с когото се разделя преди четири години, когато се влюбила в 3 години по-младия от нея Неделчо. Последвала раздяла и Кети заживяла с новия си приятел, но Росен не могъл да й прости. Роднините разказали, че бившият й любовник я следял и заплашвал, но в същото време се боял от Неделчо. От своя страна, Кети по всякакъв начин във фейсбук се опитвала да покаже, че обича новия си приятел, приема неговия син като свое дете и че дъщеря й Нанси се чувства прекрасно в новото семейство.