Mайка и 17-годишния ѝ син бяха заловени с над 200 грама марихуана в Пловдив. Двамата работили и пласирали наркотиците заедно. От прокуратурата, че при задържането на сина от полицейските служители, 52-годишната майката е направила опит да скрие дрогата в багажна клетка на близък магазин. Униформените обаче я хванали в крачка, пише "Марица". 

Тийнейджърът е с мярка за неотклонение „под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“, а спрямо 52-годишната жена е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 1000 лв. Семейният тандем няма криминални регистрации до момента, и двамата не са осъждани.
 


Арестите са осъществени в рамките на спецакция на Трето районно и прокуратурата срещу наркоразпространението, проведена в последните два дни на август. 
 


Иззето са общо над 690 грама марихуана и малки количества синтетичен канабиноид, задържани са четирима. 

От дома на 22-годишен младеж са иззети над 420 грама марихуана, подготвени за продажба под формата на множество пакетчета.

Допълнително са иззети и малки количества синтетичен канабиноид и вещество от рода на бензодиазепините, пари и други веществени доказателства за осъществяваната от него престъпна дейност.

Марихуана с общо тегло близо 35 грама е намерена и иззета и от апартамента на друг 22-годишен пловдивчанин.

Към момента на всеки един от четиримата, установени като извършители на престъпленията, са повдигнати обвинения. За това престъпление законът предвиждаща наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба в размер от 5000 до 20 000 лв.

Двамата 22-годишни младежи, които са осъждани, са задържани с постановления на наблюдаващите прокурори за срок от 72 часа. 
Работата по бързите производства продължава.