Поредица от полицейски проверки се извършиха снощи в Слънчев бряг. Спецполицаи, инспектори от НАП, пожарната, ХЕИ и други отговорни институции са инспектирали дискотеката на Божидар Георгиев – Кравата - „Оксижен“, както и „Айсебрг“, намираща се срещу заведение „4you”, където в сряда вечерта бе извършена гангстерската престрелка между хората на Митьо Очите и Божидар Кравата.
От ОД на МВР в Бургас отчитат, че полицейски служители са проверили и 44 луксозни автомобила, както и 99 оперативно интересни лица. Няма официални за задържани, но според източници снощи са арестувани няколко от най-близките до Димитър Желязков-Очите, съобщи Флагман.бг.
 
За четвъртък, петък и събота данните показват, че са проверени 150 лускозни автомобила, 550 лица, 28 обекта, иззети са и 170 литра алкохол без бандерол.
 
Акцията е част от действията, които предприе Областната дирекция на МВР в Бургас срещу криминалния контингент. Проверките със сигурност ще продължат поне месец, за да се респектира ъндърграунда, довериха наши източници.
 
"В момента в Слънчев бряг и пиле не може да прехвръкне. Всичко се проверява наред, а дилъри и сводници масово се изпокриха", разказаха за Флагман.бг работещи в най-големия български курорт.