Още две лица са привлечени като обвиняеми по случая в к.к. „Слънчев бряг”. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров по повод стрелбата по Димитър Желязков-Митьо Очите и неговата охрана. „Обвиняемите са Георги Иванчев и Радослав Димитров. Те са задържани „под стража” за 72 часа като ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража”, заяви още главният прокурор.
Престрелката в курорта Слънчев бряг миналата седмица е предизвикана от спор за територия, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност, обясни главният прокурор. 

Георги Иванчев от Дупница и Радослав Веселинов Димитров от Плевен са произвели изстрели срещу Желязков и са го уцелили. Към този момент обвиняемите стават трима.

Час след престрелката на 8 юни беше задържан Тодор Славов. Той е обвинен в убийството на охранителя на Димитър Желязков - Александър Александров. По-късно днес Славов ще обжалва наложената му от съда постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Задържаните Иванчев и Димитров са от групата на криминално проявения Божидар Кузманов. Георги Иванчев е стрелял с пистолет "Макаров" със заличени номера три пъти към Димитър Желязков-Очите. Куршумите попаднали в гърдите и един в коремната област, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Радослав Димитров също е стрелял срещу Митьо Очите три пъти, като куршумите попаднали в раменете на жертвата. Единият от куршумите е проникнал в белия дроб, друг е засегнал десния му долен крайник. Към момента няма задържани хора от групата на Очите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!