Полицията във Виена извърши спецоперация в жилище, чиято цел е била намиране на наркотици. След като влезли в апартамента в квартал Отакринг, обаче, униформените намерили труп на мъж.

Самоличността на жертвата е неясна. Аутопсията показа, че мъжът очевидно е бил убит от прободни рани. „Поради обстоятелствата, особено поради нараняванията на жертвата, има подозрение, че това може да е случай на организирана престъпност“, съобщиха лаконично от полицията в петък. Акцията е проведена в сряда.

Таблоидът "Kronen Zeitung" твърди, че тялото е намерено във вана в стая, съседна на оранжерия за марихуана. До тялото е имало нещо като стол за мъчения.

Изданието твърди, че става въпрос за екзекуция, която анонимен разследващ на вестника приписа на "стила на балканската мафия". Няколко австрийски медии пишат, че мъжът е "очевидно жертва на балканската мафия".

Дирекцията на държавната полиция на Виена потвърди съобщенията в медиите, че крайниците на жертвата също са били отрязани, информира Die Presse.

В края на миналата година във Виена на доживотен затвор беше осъден 35-годишен сърбин, за когото се твърди, че е ръководил изключително брутален наркоклан, отговорен за контрабандата и продажбата на стотици килограми хероин, кокаин и марихуана, включително и в Австрия. Медиите го нарекоха Декстър по името на серийния убиец от популярния едноименен сериал, припомня германският "Der Standard".

Квартал Отакринг е известен със своята мултикултурна среда. В него има улица, наричана „Балканската миля“, където има изобилия от сръбски кафенета и магазини за турски храни.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук