Ако завръщайки се от пътуване вече мечтаете за друго, следващите няколко предложения определено ще ви впечатлят. В търсене на място за следващото бягство, ви предлагаме поглед към някои от най-красивите острови в света. От Европа, през Азия и Америка, до Австралия – има за всеки по нещо.

Isle of Sky, Шотландия

Небето е границата на остров Скай (бел. ред. от Sky – небе). Той се разпростира на 50 мили и е известен най-добре с планинския си терен и живописните лагуни при водопада. Ако искате да останете на сушата, изберете средновековна обиколка на замъка или пазарувайте в град Портрия, където можете да намерите всичко - от бутици до алкохол.

Света Лучия

Този зашеметяващ източнокарибски остров всъщност е суверенна държава. Посетете вулканичните плажове, тропически гори и водопади или се потопете дълбоко в световноизвестните рифове. Шикозният остров също е популярно място за туризъм, така че няма да имате проблеми с намирането на луксозни курорти тук.

Остров Палаван

Посетете този тропически остров и няма да искате да се приберете вкъщи. Неговите невероятни тюркоазени води, съпоставени с буйни смарагдови джунгли, създават небесен оазис, идеален за меден месец или романтична ваканция. Препоръчваме ви да вземете здрави туристически обувки и костюм за гмуркане, тъй като остров Палаван предлага невероятни места и редки видове животни, които не можете да пропуснете.

Санторини

Представете си: бели къщи и кобалтови сини покриви, издълбани в тропически скали с панорамен изглед към Егейско море. Звучи прекрасно, нали? Този гръцки остров се счита за едно от най-активните вулканични места на Южното Егейско Вулканично дъно, което обяснява по-голямата част от красивите плажове от черни, червени и бели камъчета.

Бора Бора, Френска Полинезия

Определян като бижуто на южните морета, Бора Бора е една от най-популярните дестинации на Френска Полинезия, известна с бохо шик плаващите бунгала. Но те са най- малкото, което ви очаква тук.


Острови Лофотен, Норвегия

 

Насладете се на величественото Северно сияние на Норвегия, като посетите островите Лофотен, разположени в Арктическия кръг. Тук може да се слеете  с майката природа, докато ловите риба, разузнавате туристическите пътеки или се наслаждавате на невероятните гледки.

Капри, Италия

Известен със своя каменист пейзаж и луксозна естетика, Капри е остров, на който може да намерите луксозни круизни кораби и яхти, но и да се насладите на море, вино и вкусна храна.

Бали

Този остров е харесван от всички – колежани, семейства и младоженци, благодарение на безбройните приказно красиви рифове и невероятни плажове.

Великденски острови, Чили

Ако историческите и археологически обекти са вашата страст, не търсете повече, а изберете Великденските острови в Тихия океан. Това е един от най-отдалечените, населени острови, така че, ако търсите бягство - това е вашето място!

Остров Принц Едуард, Канада

Живописни гледки, зелени поляни и червените пясъчни скали са само малка част от нещата, които ви очакват тук. Не забравяйте да се насладите и на пресните морски дарове като омари и миди.

Източник: Profit.bg.