"Искам да поздравя "Възраждане", ПП-ДБ и БСП за новата коалиция с "Има такъв народ" (ИТН). Това ни улеснява много, че повече няма да има въпроси нито за ДПС, нито за ПП, нито за сглобки.

Мисля, че поне още 5-6 служебни правителства ще се изредят още". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Взимат главата на Росен Желязков, джобът ни зависи от това

"Ще запозная всички евроатлантически партньори днес, за да стане ясно защо България ползваме само руски газ, само руски петрол. Защо, защо, защо?", каза още той.

"Ето мотивите на г-н Петков за свалянето на Росен Желязков. Той атакува, че е нарушил правилника по чл. 48, ал. 5. Вижте какво има в него", посочи Борисов и изчете какво гласи този закон.

"Тези лицемери, аз няма да ги наричам по друг начин", ядоса се Борисов. Той избори и другите мотиви за отстраняването на шефа на Народното събрание (НС).

"Росен Желязков го приеха на крака в парламента в Украйна. Срам за колегите от ПП. Срам, още повече, че те вчера не подкрепиха на комисия пенсиите на репресираните, избити по лагерите.

Вече си обяснявам и Терзиев на ДС, и Модев", продължи Борисов.

"Росен Желязков ще падне, защото има проект за предлагане на нова помощ за Украйна, закона за Съдебната власт, за сграда на Конституционния съд, за домашното насилие. Росен Желязков е виновен, че ги е вкарал да се гледат бързо тези точки.

Росен Желязко е виновен, че е вкарал тези този закон за домашното насилие да се гледа по-бързо", даде още за пример Борисов.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Така, че честито на новата коалиция, за която искам повече да спрете да ме питате. Честито на "Възраждане", честито на колегите от ИТН, всичките им приказки срещу ПП в зала ги видяхме.

Ние се отървахме от ПП. Честито и на ПП-ДБ, че си намериха нови партньори.

Ние ще бъдем една достойна опозиция, надяваме се народът да види в сенките какво прави и да ни подреди така, че подобно нещо повече да не се случва", каза още лидерът на ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!