Откакто не е на телевизионния екран, бившата водеща Албена Вулева се занимава с изработка на бижута.Тя се опитва да превърне хобито си в бизнес и предлага творенията си за продажба в социалната мрежа. Устатата блондинка създава обеци и други аксесоари от стъкло, естествени материали и метали, а цените, на които ги търгува, са скромни, пише „Уикенд“.

Вулева е обявила във Фейсбук, че бижутата й предпазват от уроки и проклятия, а личната си дизайнерската линия е нарекла „Хаял”. Освен че майстори аксесоари усърдно, Албена се занимава и с изобразително изкуство. Наскоро тя е завършила първата си картина с маслени бои, която е озаглавила „Джамията”. Рисунката също е обявена за продан, но не е ясно дали се е намерил купувач за нея.

Вулева твърди, че джамиите й носят покой и вдъхновение, затова ги е превърнала в тема на част от творенията си. „Там духът става чист, мислите необременени и времето спира. За кратко си друг човек, в друг живот и друга реалност. Когато излезеш, сякаш си отворил нова страница, чиста. Презареждане!”, обяснява риалити звездата от „ВИП Брадър”, която неотдавна прие исляма и се отрече от християнската религия.

Говори се, че Албена се решила на тази сериозна стъпка заради дългогодишния си приятел – фитнес инструктора Недик Недев, с когото ту се събират, ту се разделят. Известно е, че той е мюсюлманин и русата фурия също приела Аллах за свой бог и водач в живота. Тя зарязала оскъдните дрехи, отказала свинското месо и даже се случвало да ходи забулена със забрадка, твърдят запознати. Вулева изучила в детайли Свещения Коран и поддържала мнението, че ислямът е най-миролюбивата религия.

Бившата тв водеща открай време е запалена по магията на Изтока и дори се записала на уроци по турски език. Тя посещавала частна школа два пъти седмично и вече е овладяла словото на южните ни съседи. Албена сама признава, че мечтае някой ден да живее в Истанбул и го определя като най-красивия град в света.