MW официално представи комби версията на новото 5er. Продажбите на универсала ще стартират през месец юни тази година. Цената към момента не е известна, но всички останали основни данни бяха изнесени от компанията, пише fakti.bg.

Габаритната дължина на комбито е 4943 мм, широчината е 1868 мм, а височината - 1498 мм. Междуосието е равно на 2 975 мм. В сравнение с досегашното комби на петата баварска серия, новото е по-дълго с 36 мм, по-широко с 9 мм и по-високо с 10 мм. Междуосието пък е нараснало със 7 мм.


Обемът на багажното отделение на новото BMW 5er комби е 570 литра, а при сгънат втори ред кресла, то нараства до 1 700 литра. И по този показател новото комби печели. Товарното пространство е по-голямо в сравнение с това на предшественика с 10 и 30 литра, съответно.
Новата "петица" разполага и с бутони за сваляне на седалките от багажника, както и с отделно отваряемо стъкло на петата врата. Още от базовата версия е налично задно пневматично окачване с автоматична регулировка на височината.

Първоначално новото комби ще се предлага с два бензинови и с два дизелови мотора. Първите са двулитров турбо четирицилиндров двигател с мощност 252 конски сили и трилитров шестак с мощ 340 коня, като към по-мощния ще е налична и 4х4 система.
Дизелите ще са с аналогичен на бензиновите мотори обем, но с мощ от 190 и 265 конски сили. Всички мотори ще работят съвместно с автоматичната осемстепенна скоростна кутия на ZF, но при 520d тя се явява опция.