Предлагаме ви рецептата за вкусен бирен хляб с маслини. Толкова прекрасен, топъл и ароматен става, че може и само него да ядеш, пише zajenata.bg.

А и не се прави никак трудно, само следвайте указанията.

Страшно лесен и тройно по-вкусен бирен хляб с маслини

Трябват ни 500 грама масло, 400 грама бира, 250 грама маслини, една връзка магданоз, сто грама масло, три лъжички захар, сол, бакпулвер.

Първо трябва да пресеем брашното с бакпулвера и да го поставим в една купа. Към него прибавяме солта и захарта, а после хубаво си разбъркваме сместа.

Бирата се добавя, но задължително на тънка струйка като непрекъснато се бърка. Като се получи една наистина единна и хомогенна смес, прибавяме към нея и нарязания на ситно магданоз, както и нарязаните маслини.

Взимаме една дълбока форма за кекс и постиламе хартия за печене по стените и дъното й. Но така, че краищата й да стърчат навън. Разтопяваме си маслото и изсипваме половината от него във формата за кекс.

Отгоре върху него сипваме сместа за кекса/хляба и я разстиламе с помощта на шпатула така, че да стане съвсем равномерна. Останалата част от маслото го изсипваме най-отгоре.

Накрая не ни остава друго, освен да пъхнем чудния хляб с маслини във фурната, където трябва да го оставим да се пече около час, на температура не по-висока от 180 градуса.

Е, такова нещо се получава след това, че има-няма само хляб да ядеш и друго не ти трябва. Вкусен, та дрънка. Няма човек, който да го е опитал и да не е останал очарован от вкуса и аромата му.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромно удоволствие и да ви е много сладко на всички!