Необходими продукти:
7 грама суха мая
500 грама брашно
70 грама пудра захар
300 милилитра прясно мляко
80 грама масло
корите от един портокал и един лимон
500 милилитра мазнина за пържене
100 грама фина кафява захар
1 чаена лъжица канела
 
Начин на приготвяне:
Затоплете прясното мляко и изсипете в него сухата мая. Изчакайте около 20 минути, докато се образуват мехурчета.

В голяма купа пресейте брашното, сложете щипка сол, добавете пудрата захар, маслото и маята.

Замесете гладко тесто, което оставете за час на топло място.
След това омесете още веднъж и накъсайте на малки парчета.

Оформете ги като топчета, покрийте с кърпа и оставете така за още един час.

Смесете кафявата захар със ситно настърганите цитрусови кори и канелата.

В дълбок тиган сгорещете олио. Направете дупка в средата на топчетата тесто и изпържете поничките в мазнината до образуване на златиста коричка.

Готовите изваждайте с помощта на решетъчна лъжица, оваляйте ги (или поръсете) в ароматната захар и да ви е вкусно!