Близкото приближаване до Слънцето, а и влитането в тази безпределна разтопена маса, е извън нашето разбиране. Как това е възможно? Но НЛО до нашето Светило, при това с огромни размери, се появява периодически. 

Или по-правилно е да се каже така: съвременните средства за наблюдение често регистрират такива обекти, при което НЛО се оказват във всевъзможни форми, например, квадратни, което в природата просто не може да съществува. Или пък може? 

Изследователят на небето от Индия, в град Мангалур, Шадаб Шейх през изминалите дни пробва своята камера Canon 700D със слънчев филтър, готвейки се да заснеме рядкото пръстеновидно затъмнение на Слънцето. 

Случайният видеотест от 30 секунди обаче неочаквано се оказа доста по-интересен от предстоящото затъмнение. 

Прехвърляйки заснетото на компютъра си и опитвайки се да анализира работата на своя 10-степенен ND-филтър, Шадаб Шейх изведнъж, за свое голямо учудване, откри, че той е успял да заснеме 11 НЛО до Слънцето, като един от апаратите дори в един момент обръща посоката и започва да лети в обратно направление.  

Индийският изследовател, публикувайки клипа в мрежата, задава въпроса: какво може да е това и защо до Слънцето има такава НЛО активност?  

Разумен отговор на своя въпрос, за съжаление, той и до момента не е получил. Учените пък на свой ред са решили просто да замълчат, въпреки това, че камери на НАСА постоянно снимат Слънцето.  

Превод и редакция: БЛИЦ