Може ли да напуснеш работата си, защото работодателят ти предлага твърде много пари? Оказва се, че е напълно възможно. Точно това се случва в дъщерната компания Waymo на Google, която разработва автономните автомобили, съобщава онлайн изданието BusinessInsider. Оказва се, че някои от топ служителите на Waymo правят точно това. В опита си да ги задържи да не напускат, Google им е предложила щедри бонуси при най-различни условия. Един от бонусите е голяма сума в съответствие с пазарната оценка на компанията. Колкото по-висока е оценката, толкова по-голям бонус. Изглежда като идеална причина да останеш възможно най-дълго. Интернет империята на Google в цифри Apple разработва услуги с добавена реалност за iPhone За някои от служителите обаче, дори и в момента, тези бонуси са твърде щедри и се оказват предложение, на което не могат да откажат. Заради тази бонус схема Google вече е загубила някои от най-добрите си експерти, които са напуснали само, за да вземат бонусите. Някои от тях след това дори са създали свои компании за автономни автомобили. Google възстановява неясни снимки като по филмите Според агенция Bloomberg много пари не са единствената причина за напускането на повечето служители, но имат доста решаваща роля. За сега няма информация колко пари са въпросните бонуси, а и Waymo отказва коментар по темата. Служителите също не коментират очевидно твърде голямата щедрост на работодателя си.

Оказва се, че някои от топ служителите на Waymo правят точно това. В опита си да ги задържи да не напускат, Google им е предложила щедри бонуси при най-различни условия. Един от бонусите е голяма сума в съответствие с пазарната оценка на компанията. Колкото по-висока е оценката, толкова по-голям бонус. Изглежда като идеална причина да останеш възможно най-дълго.

За някои от служителите обаче, дори и в момента, тези бонуси са твърде щедри и се оказват предложение, на което не могат да откажат. Заради тази бонус схема Google вече е загубила някои от най-добрите си експерти, които са напуснали само, за да вземат бонусите. Някои от тях след това дори са създали свои компании за автономни автомобили.

Според агенция Bloomberg много пари не са единствената причина за напускането на повечето служители, но имат доста решаваща роля. За сега няма информация колко пари са въпросните бонуси, а и Waymo отказва коментар по темата. Служителите също не коментират очевидно твърде голямата щедрост на работодателя си.