Зловещият холивудски сатанист Антон ЛаВей е кроил планове да убие сенатор Тед Кенеди по време на президентската кампания през 1980 година, пише в "Дейли Мейл". 

Информатор твърди, че ЛаВей, който е основател на Църквата на Сатаната, му е казал през октомври 1980 година, че панира да убие третия брат Кенеди. 

Твърденията, които тези дни станаха пубилчни, са включени в документи, свързани с разследване на ФБР, които наскоро бяха открити от "Политико" в Сейфовата библиотена на бюрото. ЛаВей, колоритен холивудски персонаж, е основал Църквата на Сатаната през 1966 година. 

Църквата се е ръководила от сграда в Сан Франциско, изветна като Домът на Сатаната или Черния дом. Там ЛаВей е организирал сатанински ритуали и семинари - често заобиколен от много чисто голи жени. 

Според докладана ФБР, информаторът се е свързал със следователи от Чикаго на 20 октомври, казвайки, че е разговарял с ЛаВей по телефона. Било запчнато двуседмично разследване на ФБР и Тайните служби. По онова време Кенеди е помагал на Джими Картър с предизборната му кампания. 

Информаторът казал на следователите, че сатанистът, който се наричал Черният папа, му се е обадил и му е казал, че трябва да му върне услуга. 

ЛаВей казал на информатора, че той ще получи пакет в рамките на дни, който трябвало да занесе на мафиотски бос в южната част на Чикаго. 

След това мафията трябвало да ликвидира Кенеди,пише в документите. Информаторът е разкрил още, че е бил посетен от член на Църквата на Сатаната, който обсъдил с него култа и плана за ликвидирането на сенатора. 

Също така информаторът е казал на ФБР, че ЛаВей е планирал да лети за Чикаго на 27 октомври с осем килограма хашиш и крупна сума пари. 

В документите се казва, че агенти последвали следата, но ЛаВей така и не пристигнал на летището в Чикаго в онзи ден. 

Тогава агенти отишли в Църквата на Сатаната, за да разговарят с Черния папа, но него го нямало. Те отишли отново два дни по-късно. В разговор с тях ЛаВей отрича да знае нещо за плана за покушението срещу Картър. 

Тогава ФБР подлага източника на информацията на детектор на лъжата, но резултатите излизат неясни заради употреба на кокаин. 

Превод и редакция: БЛИЦ