Вероятно имате куп приложения на телефона си, но ако имате нужда от такова за  провеждане на разговори, разгледайте предложенията на Business Insider. Обичайният начин за провеждане на телефонни разговори все още съществува, но има по-добро и при това безплатно решение. Тези приложения са особено подходящи за международни гласови повиквания, тъй като по същество за безплатни, пише digital.bg.
Facebook Messenger
Facebook Messenger се използва предимно за изпращане на текстови съобщения, но можете да го използвате и за да проведете кристално ясен телефонен разговор през вашите данни или Wi-Fi връзка. Може разбира се да провеждате и видео разговори, ако желаете. 

Skype
Skype е една от най-ранните услуги за видео разговори, и поради тази причина стана синоним на връзка с приятелите и семейството, когато сме далеч от тях. Услугата е известна най-вече заради видео разговорите, но можете да проведете и гласов разговор, като използвате Skype на мобилното си устройство или на компютър.

Google Hangouts
Hangouts беше оригиналното приложение за чат в Gmail, но то се развива постоянно и вече включва гласови и видео разговори както от мобилни устройства така и от компютър.

FaceTime Audio (само за iPhone)
Подобно на Skype, приложението за iPhone FaceTime е известно най-вече с видео разговорите, но може да се използва и за гласови повиквания. Приложението обаче може да се използва само с iPhone и Mac.

WhatsApp
WhatsApp е международен фаворит за приложение за съобщения, но с него може да се провеждат и телефонни разговори, при това много по-добри отколкото с вграденото приложение на телефона ви. За съжаление, WhatsApp не разполага с възможност за провеждане на видео разговори, и не можете да осъществявате повиквания от вашия компютър.