Аферата със съмнителното евентуално пускане от затвора на някои от членовете на бандата за отвличания "Наглите" продължава да се разразява с пълна сила. Оказва се, че не всички от осъдените изгарят от нетърпение да излязат на свобода.

Любомир Димитров -­ Любо Гребеца буквално трепери за живота си. Гребеца е предупреден да внимава, защото враговете му му готвели убийството. Именно тази тревожна информация станала повод подсъдимият в момента за две убийства да не се докосва до затворническата храна, тъй като се страхувал да не бъде отровен, твърди "България днес".

В момента Гребеца изтърпява присъдата си за отвличанията с "Наглите" в затворническото общежитие в Кремиковци. Там той се радва на облекчен режим, работи като лавкаджия и така два дни му се броят за три излежани. Запознати разкриват, че именно по­-свободният режим още повече паникьосвал Любо Гребеца и го докарал до параноя.

Повод за страховете му било обмисляното от него намерение да пропее за босовете на схемата "Наглите", които така и не бяха разкрити и задържани при разбиването на кръвожадната банда за отвличания на богаташи срещу огромни откупи. По данни на разследването "Наглите" са прибрали над 3 млн. лв. от престъпната си дейност. Парите така и не бяха открити, а ченгетата са скептични към официалната версия, че похитителите са профукали колосалната сума за пътешествия, проститутки и дрога.

Една от хипотезите е, че окошарените бандити са получили само процент от откупите, останалата част била скрита кеш в село край Асеновград. Друга версия гласи, че големият пай от милионите е прибран от останалите и до момента в сянка босове на "Наглите". Именно тях обмислял да изпее на ченгетата Гребеца, след като САС отмени решението на градския съд той да излезе предсрочно от затвора. Решението на САС е окончателно.

Освен това над главата на Гребеца виси и очакваната присъда за убийствата на Юлиян Лефтеров и Иван Пайнавелов, което му гарантира дълъг престой в пандиза. Според първоначалния план на Любомир Димитров и покровителите му е трябвало веднага след като излезе от пандиза, Гребеца да бъде изведен от страната. Чрез свои доверени хора босовете му обещавали безпроблемно заминаване в чужбина и пълна анонимност зад граница с нужните за това документи за самоличност. Твърди се, че една от възможните дестинации бил Близкият изток, който от известно време представлявал особен интерес за Гребеца.