Трагедията с отвлечените от "Наглите" продължава с искането за предсрочното им освобождавана, заяви в "Беновска пита" Иван Киров, син на отвлечения от бандата бизнесмен Киро Киров.

"След като не им дадоха добавени присъди за рецивизъм при строг режим и без право на обжалване, на седмата година те имат наглостта да се промушат през съдебната система и никой да не забележи, каза в студиото на "Канал 3" Иван Киров.
"Нагли са тези, които позволяват това да се случи, и то на седмата година. 
Не са ми върнали парите, даже не ги търсят. Делото не може да прикючи, докато не намерят парите - 517 000 евро, никой не повдига въпроса за връщането им.

А това е удар по нашия бизнес, по българската икономика, това удари 700 души от нашата фирма, удар по тези 700 семейства, които ние тогава изхранвахме. 
Оттогава те са много по-малко, реномето ни беше съсипано, чуждестранните ни партньори се чудеха каква е тази държава, какво се случва там.

Фирмите, с които работим, са реномирани, на световно ниво, някои в топ 100 на света, и не са свикнали на тези неща, особено в европейска  държава.

И се съмняваха дали проблемът не е  с нас, и се чудят дали да продължат да работят с тях."
Според него съдиите, които дадоха ход на предсрочното им освобождаване на първа инстанция не са го сторили от "добро сърце".
"Как някой сега решава да си сложи главата в торбата без да е взел пари?", запита Иван Киров.
"Та това е дело, което всички го гледат, това са закоравели престъпници и изведнъж на седмата година някой да приеме това предложение от тях и то да мине на първите инстанции.

Съдиите, които са го одобрили, те си слагат главата в торбата, защото имат много добро сърце ли?!
Защото сме си решили всички останали проблеми в държавата и сега е дошло време най-сетне да се грижим за престъпниците?
А защо не търсеха главата на бандата? Защо не търсеха парите?

Не знам кой е идеологът, но за мен тук важен е примерът, който се дава на гражданите: че е по-добре да си престъпник, защото ти се разминава всичко, можеш да си платиш, за да излезеш.

Забогатяваш - 4 милиона лева, и лежиш само 7 години! Как се правят 4 милиона лева за 7 години по друг начин? По никакъв. Какъв е тогава примерът към обществото?"
Какво още казаха Иван Киров и Данаил Кирилов, председател на комисията по правни въпроси в 44 НС - гледайте във видеото по-долу.