„Почивай в мир, любов моя ! АЗ ЩЕ ТЕ ОБИЧАМ ЦЯЛ ЖИВОТ!!!“, това написа Вяра под псевдоним Лана Рей в профила си във Фейсбук, а постът събра повече от 630 лайка и 102 коментара.


Вяра е приятелката на 20-годишния Юмер, който легна на релсите в Пловдив и намери смъртта си под товарния влак на гара-разпределителна в квартал Тракия миналата седмица.

Сърца и сълзи се разляха по коментарното поле под снимката на двамата младежи, запечатала миг на щастлива любов. Редица подкрепиха Вяра и я посъветваха да бъде силна. С това обаче реакциите не се изчерпват, постът разрази бурни полемики. Мнозина считат, че смъртта трябва да тежи на съвестта на девойката, а обвиненията се обосновават на факта, че често хората нараняват по нелечим начин околните и ги тласкат към депресивни състояния. Обвинителите изтъкнаха липсата на отговорност у всеки, който с лека ръка разиграва влюбени сърца, и посочиха, че сърдечните страдания са тласнали младото момче към фаталните действия, а неспорен причинител е бившата му приятелка.

Не липсваха и контрааргументи: „Може да е виновна само ако тя го е завързала за релсите ;) решението си е било негово“, написа друго младо момиче. Други изказаха съболезнования, а Мария Стойчева отправи директно утешително послание към приятелката си: „Вяра, игнорирай гадорийте...достатъчно е тежко за теб. Няма виновни! Няма как да има. Човек сам избира дали да живее или не /когато има избор/. Няма как да си виновна за това, че не е живял заради теб! Постъпката не е от любов, а от слабост и вид безсилие, глупост или каквото е там... Любовта е живот! Ти си едно цвете и трябва да си останеш такова! Обичам те от найси години. Запази обичта заради самата обич!“.