Премиерът Борисов предприе обиколката на манастирите в Пернишко. По време на обиколката той се запозна с ремонти и строежи в светите обители. 


Първо Борисов посети Жабленския манастир.  "Днес правим един тур на всички църкви и манастири, на които сме помогнали. Навремето са ги превърнали в овчарници, краварници. Сега Никанор е направил чудеса", каза Борисов. 

Борисов захапа опонентите: Дойдат ли на власт, в България... ВИДЕО

След това посети и манастира "Свети Пантелеймон" в село Смиров дол. 

"Сигурен съм, че тук поклонническия туризъм ще се възроди. Без Господа нищо не може да се направи", каза Борисов. Монасите му подариха икона. 

Борисов отиде в ранни зори в "Пирогов" и нареди да... ВИДЕО

"Този, който сме направили сега, е уникален. Ама и вие се научихте да строите", поясни Борисов. 

"Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават. Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 % от българите не знаят за тези манастири и джамии“, каза Борисов.

 "Идвам да видя фермата. Виждаш какъв е пътят. Като е добър, как се качват хората. Колко беседки има, пълно е с народ. Над 7 манастира и 20 църкви.

Първият път като дойдох, не можахме да се качим, толкова лош беше пътят", каза Борисов в Гигинския манастир. Отец Никанор го покани на кафе. Борисов отказа "Няма време. Седнеме ли, засядяме се и край. Отивам да върша работа", обясни той.  

Министър-председателят попита хора на посещение в светата обител дали им харесва манастира, а те му отговориха утвърдително.

И пътят е добър. Първият път като дойдох, не можахме да се качим, такъв беше пътят, а сега - масло.

В обиколката на премиера бяха включени още Горноврабчанският манастир "Свето Възнесение Господне", Гигинския манстир, Земенския манастир. 

Със средства по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 в Горноврабчанския манастир "Свето Възнесение...

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 28 февруари 2021 г.
Гледай нагоре по ливадите - беседки, колко хора има, изтъкна премиерът.