Въпреки пандемията и трудностите строителството на газовата връзка с Гърция върви доста бързо и в срок. Дори и в събота се работи на пълни обороти.

Това съобщи в профила си във Фейсбук премиерът на България Бойко Борисов. 

Борисов със сензационни новини за "Балкански поток", Божков и акциите на "Левски" ВИДЕО

Ето какво написа още министър председателят: 

До момента са произведени 77 км тръби, от които доставени са 37 км. Разчистената полоса е 35 км и тече процесът по заваряване на тръбите по трасето.

До края на месеца се очаква да пристигне в България машина за автоматично заваряне, която ще може да извършва по 50 заварки на ден и това значително ще ускори процеса по заваряване на тръбите. Удовлетворен съм от видяното и от напредъка! Успяхме с много усилия да върнем България на газовата карта в Европа.

С доста работа, почтеност и откритост започнахме строителството и на интерконектора с Гърция, и на „Балкански поток“. Нашето правителство положи усилия, без които нито един от тези два проекта нямаше да се реализира, а сега те се приоритетни за Европа!

Успяхме да елиминираме комисионерите по веригата и те сега са много ядосани. Но българският потребител е доволен - с 42% по-ниска е цената на газа. Това ще остане в историята!