Ивайла Бакалова отново е решила да развеселява публиката със смешните си интервюта. Използвайки близък до Бойко Рашков сайт, Ивайла Бакалова и недвусмислено атакува служители на ГДБОП, както между впрочем и  самата институция, пише сайтът "Мутри нюз".

Според frognews.bg, предстояло Бакалова да проведе ново “скандално” интервю, с което тя щяла да “разкрие” “октопод” в съдебната система. С куп претоплени манджи Бакалова отново се опитва да отмести публичното внимание от своите проблеми със закона, като прави това, атакувайки персонално лица от разследващите и съдебни органи на държавата. 

Но вижте какво преди време написа сайтът novinite7.bg за интервютата на скандалната варненка. Приятно четене: 

"Поредното абсурдно интервю излезе в родния ефир през последните дни. В него герои са бизнесменът Веселин Денков и бившата Мис България Ивайла Бакалова, които пред камера се опитват да аргументират своята невинност. Не случайно използваме думата „опитват“, тъй като резултатът от това интервю е по-скоро плачевен, отколкото успешен от гледна точка на тази цел.

В разказа си пред предаването “Patrion” Денков и Бакалова разказват за обвиненията си – поръчителство и финансиране на убийство, лихварство и плащане на протести, както и бил ли е изнудван Денков от хора свързани с прокуратурата. Мис България Ивайла Бакалова пък говори за записите си със скрити камери, за къщата на Бойко Борисов в Барселона, като дори призовава бившия премиер да си направи тест за бащинство.

Защо наричаме това интервю абсурдно?

Ами просто защото в него или има крайни неистини, или отхвърлящи се сами по себе си твърдения. Денков например твърди, че започнал бизнеса си като ресторантьор, взимайки бившия социалистически ресторант „Воденицата“ в полите на Витоша, като пропуска да каже с какви пари всъщност е взел този ресторант?

Той обилно разказва за „трудното начало“ и за това как през първата година не е имал нито един клиент в ресторанта, а майка му е поливала мушкатата в него, но удобно не споменава и дума, откъде въобще са дошли парите за тази не малка инвестиция. Веселин Денков удобно пропуска да говори в детайли и за факта, че от години в столицата се твърди, че се занимава с лихварство. На въпрос – използвал ли е насилствени методи през годините, за да събира парите от своята дейност, Денков признава, че има такива моменти, но те били през миналия век.

Смешните оправдания на бизнесмена продължават и в контекста на въпросите, свързани с протестите. От една страна Денков твърди, че не е плащал за протестите, от друга страна обаче признава, че е пускал своите служители в платен отпуск, но само ако те му докажат, че са били участници в протестите. 

В същото време бившата Мис България Ивайла Бакалова без никакви притеснения признава в ефир, че е записвала незаконно и без тяхно знание различни хора, като минути след това пък се опитва да лъска в ефир своето минало.

В този комедиен опит на Бакалова и Денков да изчистят своя имидж има много абсурдни моменти, каквото е и твърдението, че Денков е бил отвличан по поръчителство на Борисов. 

За широката публика вече е ясно, че дори гущера да си реже опашката природата и намеренията му остават същите.