Тошко Тодоров Машора беше освободен под домашен арест от Апелативен съд Пловдив.

Мярката поиска и прокурорът, а обвиняемият с насълзени очи помоли за по-лека мярка и предостави на магистратите да решат.

Решението беше посрещнато с аплодисменти от близките и приятелите на 64-годишния мъж, които бяха дошли за подкрепа и скандираха „невинен“.

БЛИЦ ТV: Машора влезе в съда с белезници и насълзени очи, а магистратите решиха...

Както първо БЛИЦ съобщи Машора, който е от карловското село Столетово е обвинен в трафик на 28 бежанци от Иран, Ирак и Бангладеш в Гърция.
Има обаче безпорни доказателства, че Тошко Тодоров няма общо с престъплението.

През 2019 година мъжът продава кемпер на българин от Плевен и на един италианец. БЛИЦ разполага с договора за покупко-продажба, който е нотариално заверен.

Има и служебна бележка от работодателя му в Карлово, че в периода на престъплението Машора е бил на работа и не е напускал България.


Въпреки това гръцките власти са го обвинили и искат екстрадацията му, тъй като в кемпера, изоставен в Драма, заедно с бежанците, били открити малкия и големия талон, които не били сменени и се водели още на името на стария им собственик.


Много българи по подобна схема лежат в гръцките затвори, сигнализираха запознати.

Ако бъде екстрадиран там, Машора е заплашен от по 15 години затвор за всеки един бежанец.

Миналия ден след редица протести на близки и познати на Машора Окръжен съд Пловдив отложи делото за екстрадация за 28 октомври.

Кристина ИВАНОВА БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!