Няма други избори като в Америка, които до такава степен вълнуват целия свят. Ако имате съмнения в това, отворете която и да е медия по географската шир, за да ги разсеете. Страстите от избора на Тръмп взривиха социалните мрежи. Стотици, дори хиляди потребители у нас, изразиха мнението си за случващото се отвъд Атлантика, независимо колко са вещи в американската политическа система.

Дали Тръмп ще вдига стена на границата с Мексико, или Канада ще вдига такава по граничните си райони заради очаквания прираст на „американски бежанци”… няма значение, важното е, че всички се вълнуваме по някакъв начин за избора на 70-годишния бизнесмен с чудата прическа.

Тръмповите вълнения не пропуснаха дори и Пловдив. Възрастен мъж, който беше сериозно подпийнал, реши да изрази емоцията си от резултатите в Щатите. Увит в американския флаг и шапка USA, мъжът направи акробатично хвърляне във фонтана пред Община Пловдив. За съжаление, политическата позиция на мъжа не бе разбрана – дали подкрепя новоизбрания 45-и президент на Съединените американски щати, или е разочарован, че бившият първи Бил Клинтън няма да се върне в Белия дом, макар и като придружител.

Пловдивчанинът, с ясен афинитет към САЩ, се търкаляше във фонтана, като реши да събере и някоя друга монета, явно за черни дни, които пречертават финансистите след избора на Тръмп.

Всичко това се случи пред погледа на заместник-кмета по транспорт Златин Велев. Той, естествено, спазващ американските традиции, помогна на мъжа в нужда, като го изкара от фонтана.

Честитим на всички българи, които са стискали палци на Доналд Тръмп да стане държавен глава на страната, която се е самоопределила като най-великата в света. За всички, които пък са смятали да емигрират там, припомняме, че след 2017 година визите в Канада за българи падат.  Но имайте предвид, че ако вярваме на анализаторите, съвсем скоро там ще има американски резервати с хиляди бежанци, а следващият президент на Канада може да е добрият приятел на Бойко Борисов Джим Кери.

Източник и снимки: TrafficNews.bg