Държавата, прокуратурата и МВР ще се опитаме да защитим всички възрастни хора. Това заяви от Ябланица, където се провежда спецоперация срещу битовата престъпност, главният прокурор Иван Гешев. 

"Делото за убиеца Джок Полфрийман ще бъде прехвърлено на съответния прокурор. Този човек беше пуснат 8 години предсрочно. Осъден е на 20 години затвор за убийство", каза още Гешев. 


Извънредно в БЛИЦ: Мощна спецоперация в Ябланица!

"Главният прокурор определя приоритетите и целите на прокуратурата. Не наблюдавам отделни дела. Не е нормално да има сигнали чрез "Фейсбук", но всеки си преценява как да се защитава.

Освен във "Фейсбук" е постъпил сигнал по имейл от обвиняемия Васил Божков до мен, в който излага определени неща", разкри обвинител номер 1.  

Постъпил е и сигнал от едно издание, близко до Цветан Василев. И двата сигнала са разпределени до съответния прокурор, който да прецени какви действия може да се извършат. Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства, независимо дали представляват анимация, дали са комикси или нещо друго забавно.

Срещу Божков са изпратени документи в ОАЕ. Цветан Василев и Божков имат едни и същи интереси. Те имат интерес да има слаба държава и прокуратура", каза пред журналисти Иван Гешев. 

Това е поредната рутинна специализирана полицейска акция, която провеждаме по линия, което е приоритет за нас – борба с битовата престъпност. Целта ни е до края на годината нивата на битовата престъпност да са чувствително по-ниски, заяви  още главния прокурор Иван Гешев, който е в града заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов. 

„Целта ни е постижима. Телефонните измами в края на миналата годна намалихме нивата от януари до сега – юни. За миналата година намалението е между 40 и 50%.

Целта ни е хората да живеят по-спокойно и по сигурно. Нашето присъствие с главния секретар  на МВР Ивайло Иванов е да покажем на хората, че можем да подобрим положението им”, коментира Гешев.

"Хората, които цял живот са работили и са си внасяли данъците, не заслужават да бъдат убивани, изнасилвани, запалвани в къщите си и да живеят в страх", подчерта главният прокурор.