90 на сто от българските подрастващи прекарват всеки ден над три часа в интернет, а близо 60 на сто от тях вече познават порнографски сайтове. Георги Папакочев в материал за Дойче веле за специфичните за България опасности в това отношение.
За да се разбере по-добре същината на констатацията на официалните правителствени социолози от НЦИОМ, че над две трети от анкетираните тийнейджъри са пред компютрите от 17 часа до полунощ, а 11 на сто след това, че 58 на сто от тях са попадали на порно-страници в мрежата, 51 процента са получавали покана за среща с непознати, а около 26 процента – предложения за виртуален секс, следва да припомним някои други любопитни данни от последните седмици.

Болната комерсиална фантазия

Като например огласените в средата на март наблюдения на лекари от Българското дружество по акушерство и гинекология, че дванайсетгодишни деца търсят и гледат порно филми, за да се научат да правят секс и че от началото на годината в страната близо 60, забележете, малолетни момичета вече са родили бебета.

Освен порно филми, от интернет безпрепятствено се източват и други „образователни” материали, като видео-кадри с тежко насилие, филми на ужасите и други творби на болната комерсиална фантазия, които също водят до тежки увреждания на детската психика.

Според поръчано от американския Конгрес проучване, извършено в България от Центъра за психологически изследвания в началото на март, 9 от анкетираните 10 деца са демонстрирали активност „над световно приетата норма за бунтарско поведение”.

Парадоксалното е, че 4 на сто от наблюдаваните деца в 16 български града и 4 села били от семейства на свещеници и църковни служители, като констатациите са, че тъкмо в тяхната група агресията е нараствала лавинообразно!

От българския екран се лее порно и насилие

Естествено при практически пълната липса на държавен и граждански контрол върху 200-та на брой телевизионни канали, излъчващи програми за 7-те милиона българи, от „синия” български екран също се лее изобилно порно и насилие. В резултат на тази медийна „политика” на детска площадка в Козлодуй загина 13-годишно момче, което с приятели имитирало ситуации от популярното екстремно тв-шоу „Страх”.

Инвестиралата огромни средства за купуване на въпросното „шоу” телевизия вместо да го прекрати на часа, тържествено обеща да слага предупредителна „червена точка” на екрана за подрастващите, като че нормални хора в улегнала възраст биха гледали подобни дивотии...

„Върхът” на държавните грижи за „крехкото бъдеще на страната” беше достигнат преди година и половина, когато вътрешното министерство почти беше внушило на учениците от столична гимназия по електроника да станат нещатни агенти на полицията, като „донасят” на органите за интернет-сайтове на педофили и твърдо порно. Идеята като че позамря след смяната на тогавашния вътрешен министър, но доброволните интернет-агенти вероятно продължават да работят по нея, без обаче да докладват за своите находки.

Така процесът на възпитание на подрастващото младо поколение в България се развива зашеметяващо и резултатите отдавна вече са налице. Резултати, от които побиват тръпки. /БЛИЦ