Последна сесия на Общинския съвет в  Пловдив за мандата ще се проведе днес. На прощаване общинарите ще гласуват 56 точки преди Савина Петкова да удари за последно звънеца.  Въпреки че правомощията на Общинския съвет са до избирането на нов, практика е последната сесия да бъде седмица преди предизборната кампания, пише trafficnews.bg.

Кметът Иван Тотев, който няма да участва на изборите през есента ще се сбогува с общинарите. Вероятно това ще направи и Савина Петкова, която към този момент не е заявила заявки за участие на вота на 27 октомври.

Сред по-интересните предложения, които ще се гласуват са намаляването на концесионната такса на Ботев Пловдив за Колежа . С предложението „канарчетата”  ще плащат по 100 лева, след като това бе поискано от премиера Бойко Борисов.

Общинските съветници ще трябва да одобрят и сделката за закупуването на 11,5 дка терен до Гребната база за дублиращото съоръжение. Теренът ще струва 1,35 млн. лева, който ще бъде платен на английски фонд.

Друга точка е възлагането на конкурс за 8 от 29-те линии за градския транспорт. Очаква се точката да предизвика полемика, тъй като условията на конкурса ще са същите, като на последния за 10-те линии .

Съветниците ще трябва да решат и дали да дадат на шефката на Местни данъци такси  Цвета Попова правото да си закупи ведомственото жилище в квартал „Христо Смирненски”.