"Да, България" внесе около 3 хиляди подписа в съда. Христо Иванов е убеден, че документите са изрядни и магистратите ще се произнесат в най-кратки срокове. Новоучредената партия избра в сряда Изпълнителен съвет. Днес самият Иванов не отрече, че в него преобладават свързани с обвиняемия Иво Прокопиев лица, съобщава Канал 3.

Пред журналисти той обяви, че новата политическа сила ще се яви на предсрочните парламентарни избори. Христо Иванов не отрече, че в ръководството на партията влизат предимно кадри на обвинения от прокуратурата бизнесмен Иво Прокопиев, както и разследваната от службата за европейски измами ОЛАФ Надежда Йорданова.

"Не ме притеснява, че някой е проверяван от европейски орган, който не е намерил нищо обезпокояващо. Бих казал, че това създава една по-висока степен на увереност. Това е ОЛАФ", заяви Иванов. 

На внасянето на документите присъстваше и назначеният с измама в Министерството на правосъдието Атанас Славов. Славов, който първо беше съветник на Иванов, а след това беше назначен в кабинета на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Самият Славов се похвали, че вече не е на държавна заплата.

"Не съм съветник на Министерския съвет още отпреди учредяването на партията. Мисля, че това е нормално", обясни той.