"Днешните сцени от редакцията на в. "Труд" са грозни гледки. Спорът за неплатени или неуредени задължения ми се вижда просто смокинов лист, който да оправдае ошамарването на една национална медия". Това коментира общинският съветник от "Патриоти за София" Карлос Контрера във "Фейсбук" и добавя:

"Може да не сме съгласни с някои позиции, може въобще да не се харесват на някого, но подобни наказателни акции са неприемливи и недопустими. Умно-красивата общност реве от кеф. Поддръжниците на "промяната" и те. Скотско отношение към една медия.

Едно е да се критикуваме и спорим, друго е да акламираме очевидна наказателна акция срещу медия. От частното да поразсъждаваме към общото. Ако този подход се одобрява и приема със сардонични усмивки, утре...? Когато днешните ортаци се скарат и ги подкара силовото крило, тогава? Ще има ли рев и късане на ризи тогава?

Нелепо е вчерашните плачльовци за свободата на словото, днес да оправдават днешните действия срещу в. Труд. Ясно е, че това е акция по запушване на устите на инакомислещите. Но бъдете спокойни, утре ще дойдат и за вас. Вижте как менторите забиха нож в гърба на ДъБъ и си спретнаха нов проект.

Същото чака и бившите борци за свободата на словото и днешни акламиращи затварянето на редакциите на Труд. Поне стана ясно колко чинат принципите и каузите на дежурните вресльовци за права и свободи...от ден до пладне, според интереса и феса".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ