Готвачът-транжорист Деян Дичев бе осъден на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода (след редукцията), при общ режим и глоба от 3 000 лева. Присъдата току-що бе поставовена от Районния съд в Бургас, предаде "Флагман".

Срещу Дичев имаше повдигнати три обвинения - по чл.339, ал.1 от НК - за незаконно държане на пистолет, чл.294, ал.1 - за лично укривателство, както и притежанието на наркотици.

Той за пръв път проговори публично за двете жестоки убийства – на брокерката Теодора Бахлова и  „момчето за всичко” Юмер Мехмед.

Шокиращи новини за зверското убийство на Юмер Мехмед, нарязан прецизно на парчета в Бургас

Тази сутрин в Районния съд на Бургас стартира процесът срещу 47-годишния бургазлия. Както писахме, той напълно призна вината си и ще се възползва от правото присъдата да му бъде намалена с една трета. Току-що той за пръв път обясни публично своята версия за участието си в мракобесната схема.

Ето какво каза Дичев:

„Станимир ми каза, че Бахлова е мъртва, два дни, след като това се е случило. Всеки път ми обясняваше различна версия. Първо – че тя се е простреляла, второ – че той я е застрелял, версията му се менеше. За Юмер ме извика да изхвърлим един боклук. И друг път сме го правили, защото Станимир имаше едно мазе на ул. „Константин Фотинов”, което постоянно се наводняваше, както и имот на ул. „Георги Кирков”.

Не разбрах за какъв боклук става въпрос. Видях два бидона. Първият мирише много. Отворих го и видях чували. Не посмях да погледна в тях. Сложих ги в един микробус и спряхме на паркинг до заведение, постояхме малко, след което поехме към кв. Долно Езерово.

Влязохме в една отбивка и изсипахме съдържанието. Всичко беше в чували. Тогава ми каза, че вътре имало човешки останки. Не попитах чии са. Рагевски ми обясни няколко дни по-късно, че са на Юмер Мехмед, когото аз познавах. Тогава медиите вече бяха писали, че е изчезнал. Много съжалявам за това, което направих. Аз не съм лош човек.”

Кървавият готвач Деян „сервира още две порции“ от разчленената брокерка Теодора ВИДЕО 18+

Уточняваме, че това е версията на Дичев. В разследването са събрани доказателства, които го свързват с транжирането на двата трупа.

В кооперацията, в която Дичев живее в центъра на Бургас, например, бе открит електрически трион, който според разследващите е използван за нарязването на труповете на Мехмед и Бахлова.

В Наказателния кодекс няма член за унищожаване на трупни останки, а само за укриването им, заради което Дичев е подведен под отговорност по тази хипотеза от НК.

Според юристи, той можел да бъде привлечен и като съучастник за двете убийства, но явно съдействието, което той е оказал на прокуратурата и разследването, му е донесло далеч по-лекото обвинение.

От думите на Дичев днес стана ясно и нещо друго, много важно – той ще бъде основен стълб в предстоящия процес срещу Станимир Рагевски – сочен за глава на престъпната група. Дичев не се поколеба нито за минута днес да уличи доскорошния си шеф и покровител в две от най-жестоките убийства, извършени в Бургас в последните десетилетия.

Извънредни новини за кървавия готвач Деян, замесен в най-жестоките убийства в Бургас

В този момент текат пледоариите на защитника на Дичев адв. Борислав Янков и на наблюдаващия прокурор Христо Христов.

Прокуратурата пледира за наказание от 4 години и половина при първоначален общ режим. Защитникът на Дичев - Борислав Янков настоя за минимална присъда, тъй като клиентът му е с чисто съдебно минало. Справедливо наказание е една година и 4 месеца, пледира адвокат Янков.

"Много съжалявам за това, което извърших. Не съм лош човек", обяви Дичев пред съда. 

Съдът ще се произнесе по-късно днес с присъда.