2021 година е към своя край, но и тя не се размина без брутални убийства. Ревност и опасни бизнес връзки са част от причините за убийствата, които вдигнаха накрак българската полиция. Част от тях останаха неразкрити, пише Glasnews.bg.

Стрелба в София! Отбивката на околовръстния път към бул. "Симеоновско шосе" е затворена. Застрелян е собственик на автокъща, докато е чакал на светофара. Един куршум е достатъчен, оловото пробива през прозореца на "G" класата и попада в главата на Николай Дракополов. В джипа с него са пътували приятелката му и нейния син. Убиецът на 46-годишния бизнесмен изчезва безследно, въпреки многото свидетели на стрелбата. 

Убийство и самоубийство окървави метрото до летище София. Мъж простреля жена, а после се самоуби с 4 куршума в главата. Двете тела лежат едно до друго, като оръжието - пистолет Макаров, е още в ръката на самоубиеца. Мъжът е прострелял жена си между гърдите и в главата, себе си - в главата. Той е загинал намясто. Жената издъхва в болницата. 

63-годишният стрелец е бивш военен. 55-годишната жена е простреляна минути преди да се качи на самолет, за да лети в чужбина. Мъжът я е изпращал. Предполага се, че двамата са имали любовни отношения.

33-годишната Евгения Владимирова е жестоко убита от съпруга и Орлин. След семеен скандал от ревност той се нахвърлил върху жена си, душил я с ръце, след което Евгения припаднала, Владимиров омотал цялата й глава в стреч фолио. 

Орлин  се обадил на баща си Пламен за съдействие, който пристигнал от Перник. Двамата поставили тялото на Евгения в куфар, а Пламен го качил на мерцедеса си. 60-годишният бивш служител на ДАНС захвърлил куфара с трупа в тресавище в Пернишко.

Месец след мистериозното изчезване на Евгения, трупът й е открит. Орлин и Пламен Владимирови правят пълни самопризнания след 10-часови разпити.

Трупът на 28 годишния Юмер Мехмед бе открит разфасован и хвърлен в чували в езерото „Вая". Бизнесменът Станимир Рагевски е сочен за извършител на зверското убийство. В 4 чувала, всеки от които с тегло 15-18 кг, са били разпределени частите от тялото. И един малък чувал с тегло около 3 кг, в който е открита главата на убития. 

Разследването придобива формата на криминален роман по Агата Кристи, тъй като всички участници – и жертвите, и кървавите палачи са живеели почти като в едно голямо семейство. 

Данаил и баща му Станимир Рагевски са се познавали много добре и изчезналата през октомври 2020 година брокерка на недвижими имоти Теодора Бахлова, както и нейната 25-годишна дъщеря Христиана Радоева.

Показно убийство на Герена. Произведен е само един изстрел, но той се оказва фатален. Георги Христов пада в локва кръв пред стадион „Георги Аспарухов" в София, а стрелецът изчезва безследно. 12-годишни деца и треньорите им са първите, които чуват изстрелите от показното убийство.

През 2002г. Георги Христов извършва грабеж и убийство, а след това бяга в чужбина. След издирване е заловен и осъден на 14 години затвор. Пуснат е предсрочно и пробацията му приключва през 2020г.