“Синът ни е виновен, но не е убиец“. Този прочувствен пост написа във фейсбук майката на ученика, който с джип „Волво“ блъсна „Ситроен“ в Шумен и при катастрофата загина 22-годишната студентка Светомира. Майката на Жечко - Цветелина Кюркчиева, разкрива, че семейството й от години е много близко с това на жертвата и пусна снимка на сина си и Светомира като деца, пише "Труд".

Съдът в Шумен пусна дрогирания шофьор, убил младо момиче, а причината е ...

“Отредено било да се срещнат точно те двамата в този час, но с фатален край! Болката е безмерна! Ще живеем с този камък докато са отворени очите ни! Боли ни за Светка много повече отколкото за нашето дете! Синът ни е виновен! Но синът ни не е убиец! Моля, много моля, не съдете! Нека съдът прецени, и ако каже, ще го наречем така! Синът ни не е посягал към наркотиците никога! Никой не е застрахован в този живот! На всеки се случва да превишава разрешената скорост и да има мигове на невнимание на пътя! Особено, когато си млад! Ще си понесем отговорността! Не се съмнявайте в това! Но нека съдът да реши това!", написа Цветелина Кюркчиева.

Шумен изпрати 22-г. Светомира, пометена от джигита Жечко

Разследването за катастрофата може да отиде в Националната следствена служба.

Припомняме, че полевият тест за наркотици на шофьора Жечко Кюркчиев (18г.) беше положителен, но по-късно изследване на кръв и урина от лаборатория във Варна не показа наличие на наркотици. Ученикът беше пуснат под домашен арест от Окръжния съд в Шумен.

Възмездие или...: В склад на МВР изгоря джипът Волво, с който 18-г. Жечко уби 22-г момиче в Шумен СНИМКИ

Междувременно стана ясно, че иззетият като веществено доказателство джип "Волво" е горял на паркинг на МВР. От пресцентъра на полицията в Шумен отказват всякаква информация заради забрана от наблюдаващия прокурор. В неделя и вътрешният министър Иван Демерджиев потвърди за забраната и призова прокуратурата да даде гласност, "защото, ако тя не обясни какви са обстоятелствата, аз ще бъда принуден да ги обясня на българското общество". По негова информация колата е изгоряла не вследствие на човешка намеса. Започнало е разследване за причините за пожара.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук