Обществени фигури подложиха на унищожителна критика начина, по който президентът Румен Радев се направи вчера, че не разбира въпроса дали ще се ваксинира, пише tribune.bg.

Държавният глава първо прехвърли изцяло на управляващите отговорността тепърва да водят дебати по темата, а после отговори сякаш не знае защо е попитан – щял да реши дали да сложи ваксина едва след като нямало други чакащи. Т.е. вероятно евентуално последен?

Това е в противоречие с решението на други държавници по света, които вече обявиха решението си да се ваксинират публично.

Ето част от мненията по темата, изразени във Фейсбук:

Виктор Стоянов, музикант

Президентите по света се ваксинират публично, за да дадат пример на хората, да помогнат за спасяването на човешки животи и за по-бързото овладяване на пандемията.

Нашият, в жалък популистки опит да угоди на всички, нямало да се ваксинира и тепърва щял да обсъжда ползите и вредите от ваксините.

Потрес.

Евгени Михайлов, журналист

(п)Резидентът ни е по-опасен и от пандемията!

Няма ли кой да го озапти да разнася заразата си, този антиваксър?

Жална ни, Българийо!

Иво Инджов, експерт по политически комуникации

Днес Радев ме разочарова!

С витиеватата си позиция за ваксините, с която на практика се подрежда по-скоро в лагера „против“.

Оня ден - с подкрепата де факто за патриотарската позиция за Македония.

Преди време - с мисленето на бивш натовски генерал за самолетите - няма значение дали са ефки ири грипени.

Не така, господин президент!

Други трябва да са приоритетите на България...

Но докато президентът е най-силната институционална опозиция на авторитарната партия ГЕРБ и демонстрира почтеност като политик:

Трябва да бъде уважаван.

Евгени Петров, журналист

Румен Радев да даде пример като Джо Байдън и да се ваксинира пръв и онлайн, а не да мисли дали изобщо да го направи. Това е позорно поведение.

Останалото не ми се коментира, свършиха ми епитетите.

И какви бяха тези гвардейски почести на 111-годишнина от рождението на Вапцаров? Нито е кръгла годишнина, нито е някакъв исторически повод...