Проф. Байкова разби мита за прехвалена храна
Сьомгата, която консумираме, е много токсична
"Ако е диворастяща сьомгата е с около 25% по-ниско калорична, с по-малко наситени животински мазнини, а по-богата на Омега 3, на минерали, витамини, изобщо с по-добра хранителна стойност.
Но тя започва да изчезва от големите водоеми и сьомгата, която ние консумираме обикновено е от развъдници. Хайверът се пренася в един сладководен басейн, след 6 месеца я пренасят на брега на морските и океанските водоеми, за да я отглеждат по-нататък и я хранят докато стигне до определен размер.
Тези риби са много екземпляри, които се отглеждат в малки площи и се хранят със различни смески", обясни професор Байкова.
Последвайте ни
0 Коментара: