Около 100-150 души от Войводиново участват в мирна демонстрация срещу циганския произвол. Това съобщи кметът на селото Димитър Тосев.

По думите му става въпрос за мирно събиране на хора. „От разговорите ми с тях разбирам, че са доволни от това, което се случва“, каза той пред "Фокус" във връзка със събарянето на цигански постройки.

Тосев уточни, че мирната демонстрация е започнала в 18.00 часа и е разрешена за още 10 минути. „За утре вечер има създадена организация от военните, които ще направят мирна демонстрация в подкрепа на техния колега“, допълни Тосев. Кметът посочи, че обстановката в селото е нормална и допълни, че няма никакъв проблем. Според него е необходимо полицейско присъствие в селото, което да остане, докато се реши проблемът.

Димитър Тосев коментира, че днес е имало цигани, които са се върнали в селото, за да вземат свои вещи от махалата. „Който се е свързал с мен, съм му казал да дойде, нищо не го заплашва. Няма местна организация, създадена от хората да не ги допускат до къщите. Всичко е спокойно“, каза още кметът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!