„Внимавай какво говориш утре за сина ми Любомир”. Това предупреждение е отправил днес в 11.52 часа транспортния бос Младен Трайков-бащата на 26-годишния млад мъж, който получи 3-годишна присъда за това, че уби трима при адското меле на бул. „Руски” в Пловдив в края на миналата година към вдовицата Корнелия Петкова.
„Аз отговорих на г-н Трайков, че нищо и никой не е в състояние да ме спре да кажа истината. Нямам какво да губя и утре на пресконференция ще кажа пред журналистите моята гледна точка за истината. Не се притесних от думите на Трайков, но останах учудена от тона му. Той ми говори така пред свидетел, мой приятел, който може да докаже това. Аз заставам твърдо зад думите си”, каза пред БЛИЦ съпругата на загиналия шофьор Атанас Ладжиев.

„Както знаете, аз простих на Любомир, но когато миналия ден чух тази присъда и това, че се твърди, че мъжът ми имал съпричастност към катастрофата, се възмутих. Пуснали сме обжалване, ще пледираме за максимална присъда”, каза още Корнелия Петкова, която след трагедията сама отглежда трите си деца.

Както БЛИЦ съобщи, в края на миналата година пиян с около 100 км. в час Любомир Трайков удари „Пежо”, шофирано от Ламлджиев. На място загина шофьорът, колежката му Виолета Стоянова, която остави 5-годишно сираче. След месец в кома издъхна и студентката Полина Караиванова. Жертвите са се връщали от работа, когато посред нощ ги връхлита мощната кола на сина на транспортния бос. 

Утре в Пловдив Петкова дава пресконференция, на която ще оповести неразкрити до момента факти и данни около драмата и ще излезе с обръщение към Правната комисия за поправка в Закона. Ще настоява виновните лица, престъпили закона, да нямат право на съкратена процедура, както и да не се третират като убийци по непредпазливост, а като хора, извършили предумишлено престъпление. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ