СДС – София разпространи декларация, с която призовава да не се разпиляват гласовете на десните на предстоящите парламентарни избори, които са едни от най-важните в историята на демократична България.
„На 26-ти март българските граждани ще гласуват не просто за политически партии и коалиции. Този избор ще определи дали България ще продължи като равностоен член на евроатлантическата общност, или ще даде заявка за ориентация към Кремъл. Дали управлението ще бъде в ръцете на дясно-центристко мнозинство с реформаторска програма, или на популисти, които в името на властта обещават всичко, но не могат да го изпълнят“, заявяват от СДС -София.

„Само силното дясно обединение ще даде отпор на БСП, ДПС и популистите. Това обединение очевидно не може да се случи, заради лидерските амбиции и личното его на нашите доскорошни партньори в Реформаторския блок. Затова, ние протягаме ръка на всички демократично мислещи хора, с които бяхме заедно на площадите, да подкрепят Реформаторския блок, за да не се разпиляват десните гласове. Всички помним какво се случва, когато дясното е разделено – на власт идват социалистите и дестабилизират държавата. Не трябва да повтаряме една и съща грешка.

Ако го допуснем отново, ще загубим не просто доверието на хората, които ни подкрепят, но ще накърним и достойнството им“, заявяват още от СДС – София и поясняват, че ще се положат всички усилия по време на кампанията, за да се обединят демократите.