Истината е, че Нинова има подкрепата на БСП. Благодарение на медийната упойка и постоянните телевизионни турнета на много хора обаче остава усещането, че БСП едва ли не се раздира от вътрешни проблеми. Това не е така и Конгресът го показа, заяви пред Нова телевизия депутатът от БСП Александър Симов.

„Чух много мнения и реакции отстрани за това, че БСП се самоубива или че изиграва последния си валс. Не смятам, че можем да се отнесем към делегатите на партията като към някакви безгласни пионки или като към хора, които са били част от режисиран спектакъл”, коментира Симов.

„Проблеми някъде по върховете на партията може би има, но долу хората не са разделени”, категоричен бе депутатът.  

Според него много хора не могат да приемат факта, че Корнелия Нинова е променила БСП. „Тя направи БСП наистина демократична партия, давайки на всеки правото да каже кой да е лидер. Имаше една тенденция и за вечните депутати – това вече също е променено”, посочи Симов.

„Изкуплението на БСП и връщането на доверието в партията минава през управлението и през показването на това, че БСП не е партия, която може да ражда само красиви леви приказки, а реално да приложи социална политика в управлението.

За мен това е мерилото за истински лява политика”, каза още Симов.

„Президентът Румен Радев съществува в българската политика като морален лидер и като фактор на промяната благодарение на БСП и на Нинова, защото съм свидетел как тя заложи цялата си кариера на това той да бъде кандидата на БСП през 2016 г.”, заяви още депутатът.