Въпреки че от полунощ са забранени разходки в паркове и градинки, все пак част от столичаните избират именно там да прекарат съботния ден.

Със сигурност броят на хората, които се разхождат в Борисовата градина в столицата, е многократно по-малък от вчера, но все пак въпреки влязлата от полунощ забрана, могат да се видят бегачи или хора с малки деца. Те отклоняват въпросите дали знаят за забраната и притесняват ли се от наказание, съобщава БНР.

Най-много са собствениците на кучета, които разхождат домашния си любимец в парка, което е разрешено от Кризисния щаб. Някои от тях обаче са на групи по двама или трима, макар че има указание навън да не се събират повече от двама души.

В градинката на църквата „Свети Седмочисленици“ е необичайно пусто. Въпреки това около детския кът могат да се видят млади семейства с колички, както и на някои от пейките възрастни хора. В тази градинка често влизат и хора, които искат да посетят църквата.

От снимки, които се появиха във фейсбук групата "Забелязано в София", се вижда, че в парка на кв. "Света Троица" също има доста хора, които са окупирали пейките и се радват на хубавото време. 

А по Витошка гъмжи от народ, нищо че заведенията не работят. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ