Фалшиви 50-левови банкноти са пласирани в търговски обекти в Бургас и региона, сигнализираха от пресцентъра на областната полиция.
Все още не е известно какво количество фалшиви пари е попаднало в търговската мрежа. Банкнотите са лесно разпознаваеми, тъй като представляват цветни ксерокопия, уточниха от полицията.
Фалшификаторът е изрязвал от оригинални 5-левови банкноти холограмната лента, която после залепял на ксерокопия на 50-левовите банкноти, предаде от Бургас кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Измамникът, който бе задържан при спецакция на икономическа полиция и Пето РПУ в началото на седмицата, остава в ареста, реши състав на Бургаския окръжен съд. На 45-годишният Димитър Георгиев е постановена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". Той е обвинен за изработване и пласиране на фалшиви пари.
В съдебната зала Георгиев направи пълни самопризнания и се призна за виновен. При извършения обиск в мъжа бяха открити две фалшиви банкноти от 50 лева.
По-късно при претърсване на дома му бяха намерени още банкноти, както и мултифункционален принтер, с който Георгиев е изготвял фалшификатите.
Постановената от Окръжния съд в Бургас мярка за неотклонение, може да бъде обжалвана след седмица пред Апелативния съд.
Димитър Георгиев беше хванат на 30 септември, а по време на обиск в дома му полицаите намериха и иззеха 2 фалшиви банкноти по 50 лв. /БЛИЦ