Тримата арестувани за жилищни измами в Бургас не са от групата на Здравко Донев-Капона, уточниха Икономическа полиция в Бургас, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град.
Скандално известният бургаски “бизнесмен” Здравко Донев- Капона е сочен за тартор на жилищната мафия в морския град. Но ченгетата са категорични, че той не е шеф на тримата задържани. Арестуваните мъже от така наречената „жилищна мафия”, са  на 43 , 49 и 44 години.

Обвиненията, които им отправят, са документни измами при покупко-продажби на недвижими имоти. Използвани са фаливи документи /лични карти, нотариални актове, пълномощни, данъчни оценки, удостоверения за наследници/, както и фалшиви печати на нотариуси и дипломи за висше образование. Доказани са две измами, при които са придобити два апартамента в центъра на Бургас. Задържането е станало в момент на изповядване на сделката по втория апартамент. Измамниците са заловени в момент на изповядване на сделка за прехвърляне на апартамент в центъра на града.

Срещу тартора на жилищната мафия в Бургас Здравко Донев-Капона се водят няколко проверки за измами, но до момента те са без резултат. За разлика от жертвите на Капона, които са предимно възрастни хора, измамените от заловената група са млади хора с добро образование, уточняват от полицията. /Марина Шиварова, БЛИЦ