Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ, чрез включване във вайбър в днешното издание на предаването "Беновска пита" сподели:
 
"Снимките на премиера са удари под кръста, явно това е запазена марка на Балканите, жалко е защото не говорим за реални политики. Трябва да се концентрираме върху възстановяване от кризата и използване ефективно на евросредствата, които ще бъдат предоставени. Работните места трябва да бъдат запазени, икономиката възстановена", заяви още той.
 
"Всички, които имат интерес към властта, ще опитат да я вземат, явно и с удари под кръста. Радев не намери как да изрази своята съпричастност към нашите предци, участвали във войните на нашето отечество и убити от комунистическия режим", коментира евродепутатът. 
 
"ЕС означава,че европейските граждани са решили да преодолели различията си, без да бъде преодоляно това да бъдат членка на съюза. Никой не иска нищо да им вземе, езикът на омразата трябва да спре, ние сме наследници на едни и същи предци. Да не използват България за политически цели", завърши Андрей Ковачев.