„Очевидно е нужно да припомня на Станислав Трифонов, къде съм била през последните години и защо не е приета промяната на избирателната система - мажоритарен вот в два тура“, това написа депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в личния си фейсбук профил. Думите й бяха насочени изцяло към лидерът на „Има такъв народ“ - Слави Трифонов.

„Г-н Трифонов, бях народен представител и ВНОСИТЕЛ на въпросите за провеждане на Референдум, иницииран от Вас и на промените в ИК за мажоритарен вот в два тура.

Когато промените в ИК бяха отхвърлени от новите Ви другарчета от БСП и ДПС, Вие, г-н Трифонов, бяхте пред сградата на Народното събрание и заявихте:

"На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си. 

Днес депутатите не признаха тази воля и практически извършиха държавен преврат. От днес ние не живеем в демократична държава. От днес ние живеем в някаква уродлива форма на партийна аристокрация".

Г- н Трифонов, вече е 2021 година, аз отново ще съм ВНОСИТЕЛ на промените в ИК за мажоритарен вот в два тура.
 
Засега Вас ви няма, освен във виртуалното пространство, но карантината изтича на 24 април и е време да заявите позиция - лично, непосредствено, открито - пред 2,5 милиона българи.

От Вас зависи дали ще напишат #няматакъвлъжец!

Бъдете здрав, нужен сте, за да управлявате държавата!“, завърши Атанасова.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес и премиерът Бойко Борисов отправи призив към Трифонов и каза „Време е да управлявате. Управлявайте. Вече ние не сме ви нужни“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!